Blog

april 9, 2020

Soorten isolatie

Bij het isoleren van uw huis heeft u veel verschillende opties, elk met verschillende voordelen. Elk type isolatie heeft zijn voor- en nadelen en zal verschillende milieuvoordelen hebben waarmee rekening moet worden gehouden.

Deken isolatie

Het meest voorkomende type isolatie dat in huis wordt gebruikt, is dekenisolatie, die meestal op rollen met een foliedrager wordt geleverd. Het materiaal dat normaal wordt gebruikt, is glaswol, gemaakt van gerecyclede flessen, wat het materiaal een goede milieuclassificatie geeft. Glaswolisolatie is een van de gemakkelijkste materialen om te installeren en het meest kosteneffectief.

Deken isolatie

Isolatie van steenwol

Rotswolisolatie is een steviger materiaal dan glaswol en is dus geschikt voor situaties waarin het materiaal kan worden samengedrukt. Minerale wol is verkrijgbaar op rollen en is verkrijgbaar in verschillende diktes en breedtes. Steen minerale wol is een zeer effectieve brandveiligheidsmaatregel omdat het veerkrachtig is tegen hitte en vuur.

Sheet loft isolatie

Sheet loft isolatie wordt geleverd in vellen en wordt meestal gebruikt om de schuine kant van het dak in een loft te isoleren. Dit type isolatie kan duurder zijn en is energie-intensief te vervaardigen maar heeft een hoge isolatiewaarde.

Sheet loft isolatie

Losse vulling isolatie

Een van de meest voorkomende vormen van isolatie is los te vullen en ingeblazen spouwmuurisolatie. Losse vulling heeft de vorm van kleine deeltjes die een materiaal vormen dat zich aan elke ruimte kan aanpassen zonder storende structuren. Het meest gebruikte materiaal voor dit type isolatie is cellulose, glasvezel en minerale steenwol, die allemaal zijn gemaakt van gerecycled materiaal. Losse vulling wordt meestal geïnstalleerd in spouwmuren en zolders / lofts en wordt geïnstalleerd via een buis.

Isolatie van gespoten schuim

Gespoten schuim is ook een veelvoorkomende isolatie en werkt op een vergelijkbare manier met vloeibaar schuim dat in muurholtes wordt gegoten of op zijn plaats wordt geïnjecteerd, waardoor het zeer veelzijdig is. Gespoten schuim wordt geïnstalleerd met een schuimmiddel en zal uitzetten en vast worden naarmate het mengsel uithardt. Er zijn langzaam uithardende schuimen beschikbaar die vóór het harden rond eventuele obstructies in de muurholte zullen stromen.

Structurele geïsoleerde panelen

Structureel geïsoleerde panelen zijn geprefabriceerde panelen die kunnen worden gebruikt in muren, daken en vloeren. Ze bieden uitstekende isolatie in vergelijking met traditionele methoden. Ze bestaan ​​meestal uit 4 tot 8 inch dikke panelen die zijn gemaakt om in een fabriek te passen en vervolgens naar de locatie worden verzonden en in verschillende maten kunnen worden gemaakt. Een structureel geïsoleerd paneel zou idealiter worden gebruikt in een nieuwbouwwoning.

Schapenwol isolatie

Een nieuw soort isolatieproduct is schapenwol dat kan worden gebruikt voor verschillende isolerende taken, zoals tussen dakbalken, onder vloeren en in massieve muren. Schapenwol is een efficiënte isolator en biedt een alternatief voor meer synthetische soorten isolatie. Wolisolatie kan meer dan vijftig jaar meegaan en is tevens brandwerend en bestand tegen insecten.

Schapenwol isolatie

Stevige schuimisolatie

Stijf schuim is een type isolatie dat wordt gebruikt waar het gewicht ondersteuning nodig heeft, zoals onder een vloer of in lofts. Naast hardheid en duurzaamheid, biedt hardschuim ook akoestische isolatie door het minimaliseren van het geluidsniveau dat door muren of verhoogde vloeren reist, zoals in flats enz.

Soorten isolatie
About Elisabeth van Zuuk

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden.