Blog

april 28, 2020

6 Voordelen van woningisolatie

Als u aan isolatie denkt, denkt u waarschijnlijk na over hoe isolatie uw huis in de winter warm kan houden. In werkelijkheid is isolatie het hele jaar door gunstig voor uw huis. Bij Oliver bieden we een verscheidenheid aan isolatiematerialen voor uw zolder, muren, vloeren, kelders en meer. Het is een geweldige investering en daarom:

Comfort

Omdat isolatie uw huis in de winter warm en in de zomer koel houdt, blijven u en uw gezin het hele jaar door comfortabel zonder uw HVAC-unit op te hoeven draaien, te vertrouwen op extra dekens, te investeren in ventilatoren of genoegen te nemen met een warm of te koud huis.

Energiebesparingen

Wist je dat een huis dat onvoldoende of niet goed geïsoleerd is, 20% tot 30% van zijn energie kan verliezen? Luchtlekkage rond uw ramen en deuren of op uw zolder of kelder kan uw energie verspillen. Dat betekent dat uw verwarming en uw airconditioner harder zullen moeten werken om uw huis warm of koel te houden (en een harder werkend HVAC-systeem betekent een hogere energierekening). Met de juiste woningisolatie kunt u uw huis efficiënt houden en uw energierekening laag houden.

Geluid

Niemand hoort graag iemand snurken in de kamer boven hen, en dat is waar huisisolatie van pas komt. Woningisolatie helpt de geluiden te absorberen die van uw muren en vloeren weerkaatsen, waardoor uw huis een stillere plek wordt om te wonen en te ontspannen.

CO2-voetafdruk

Als u geïnteresseerd bent in een ‘groene’ levensstijl, kan de juiste isolatie (en de juiste hoeveelheid) u daarbij helpen. Omdat isolatie u in staat stelt minder energie te gebruiken en in ruil daarvoor minder emissies produceert, verkleint u uw ecologische voetafdruk en uw impact op het milieu. Bovendien kunnen we u helpen bij het kiezen van het juiste type isolatie met de minste impact op het milieu.

Wederverkoopwaarde

Als het om isolatie gaat, denken niet veel mensen na over de restwaarde. Als u overweegt uw huis de komende vijf jaar te verkopen, kan het bijwerken van uw isolatie het verschil maken tussen snel verkopen en langzaam verkopen.

Voorkomt schimmel en schade

Een lekkend dak is een probleem waar niemand mee te maken wil hebben. Een lekkend dak in combinatie met schimmel is een nog erger probleem. Wanneer uw zolder niet goed geïsoleerd is of uw jaarlijkse dakonderhoud wordt genegeerd, ontstaan ​​er problemen. Een van de grootste problemen is schimmelgroei. Naarmate uw dak ouder wordt, zal het van nature scheuren en kleine gaatjes vormen. Wanneer deze gaten onbehandeld blijven, blijven ze groeien en laten ze regen en sneeuw in uw huis druppelen. Als het lang genoeg blijft staan, begint het hout in de structuur van uw dak te rotten en begint er schimmel te groeien.

Het hebben van een extra isolatielaag zorgt voor een vochtbarrière die ongewenst water uit uw huis houdt. Het is ook veel gemakkelijker om oude, beschadigde isolatie te verwijderen en te vervangen dan om uw hele dak te vervangen. Als u zich zorgen maakt over uw dak, is het altijd het beste om het door een professionele dakdekker te laten inspecteren. Vraag hen naar isolatie voor je zolder en of ze het aanbevelen voor jouw situatie. Als u nu een beetje isolatie toevoegt, kan dit uw dak op de lange termijn redden.

Home isolatie
About Elisabeth van Zuuk

Leave a Reply

Je e-mailadres zal niet getoond worden.